Projekten i och utanför huset tar aldrig slut. Precis som man tyckte att altanbygget var klart och huset och garaget målat var det så dags för nästa projekt. Bygge av en friggebod! Ja, förvisso har vi ju både garage och förråd, men det räcker liksom inte till allt man har som behöver förvaras... Alla utemöbler i olika varianter, skottkärror, spadar, räfsor, spett, skidor, stavar, pulkor, snowracers, vinter-/sommardäck etc etc. Sagt och gjort, vi bestämde oss för att lägga det lilla sparkapitalet på en friggebod (förstår att andra skulle ha kunnat tänka sig att lägga pengar på något roligare, och tro mig det skulle jag också...).
Barnen leker medan vi bygger...
Barnens fina solrosor från dagis, de växte och växte och...
... växte. Blev ungefär dubbelt så stora som dem själva.
Häcken tog sig ordentligt under sommaren. Fördubblades nästan på höjden. Det kommer inte alls att kännas särskilt roligt att klippa ner den till våren.
Vårt Katja-äppelträd fick 5 äpplen i år.
Och de var HUR goda som helst!
Ett litet sidoprojekt var att bygga lite snyggare förstukvistar. Hela det första året hade vi lastpallar både vid huvudentrén och vid groventrén. Inte särskilt snyggt eller praktiskt, men det fanns alltid viktigare saker att hantera eller ta tag i. De nya är egentligen bara provisoriska, vi har tänkt oss bygga förstukvistar med marksten när vi framöver lägger marksten runt huset och på garageuppfarten. Det kommer dock att dröja en stund innan den ekonomin finns.
Glömde ta bilder från början under friggebodsbygget, men här har i alla fall alla väggar kommit på plats och Joakim har börjat spika fast brädorna på taket.
En mycket duktig snickare på 5 år jobbade i 10 timmar under den första dagen - utan ett enda klagomål. Själv hade jag tänkt ta med båda barnen på Gröna Lund, så att de inte skulle vara i vägen vid byggandet, men efter att den unge snickaren funderat en halv minut sa han: "Jag vill hellre bygga friggebod, det har jag ju aldrig gjort tidigare. Gröna Lund har jag ju varit på." Tänk vad fel man kan ha om vad som kan vara roligt för barn...
Sim sala bim! Klar!
Det var inte lätt att hitta en friggebod som vi ville ha och som passade till huset och dess stil. Men till slut hittade vi den här som kommer från Trähuset, den heter Saga-3. Vi ville ha en med pulpettak (som huset och garaget har) och med en dubbeldörr så att man kan få in en del lite bredare saker. Boden är också delad i två delar genom en innervägg, vilken gör att ena delen är ca 10 kvm och den andra ca 5 kvm.
Takpappen sätts på innan hösten och regnet kommer.
3 glada snickare!
Plåstret på Tyras haka är resultatet av en för hennes del vild kräftskiva med alla grannarna. Hon trillade i en trappa när hon skulle jaga en katt, så kvällen avslutades med taxifärd till akuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus (där hon dock inte behövde sy, utan bara bli omplåstrad).
Efter ett varv med grundolja var det så dags för ett varv med grundfärg. Nu återstår "bara" 2 varv med vanlig färg... Tack och lov att hösten har kommit så att man slipper ta tag i den biten på några månader... :-)
söndag 24 oktober 2010
söndag 29 augusti 2010
Sommarpyssel
Det har varit världens bästa sommar i sommar!
Förutom att vi har haft ett alldeles underbart väder med massor av sol och massor av värme, så har vi ju haft en alldeles egen tomt att vara på. Och som vi har varit på den! Förutom en dryg vecka i norrbotten, så har vi spenderat hela våran semester (som i och för sig inte var så lång) hemma i och utanför vårt hus. Äntligen har vi haft tid att göra allehanda småpyssel som den vanliga vardagen inte räcker till för. Städa garaget, städa förrådet, plantera buskar, plantor, blommor, åka till tippen några vändor mm mm.
Under de få dagar som det var lite sämre väder passade vi på att fixa i ordning lite mer inomhus. Bland annat satte vi upp 2 tavlor högst upp i trappen, så att vi kan se dem från soffan i allrummet på övervåningen samt en arm med 3 spottar i taket.
Som ni säkert förstår var det inte helt enkelt att få två tavlor på plats där man inte når tavlorna och ännu mindre spikarna som ska hänga bakom. Att dessutom få dem i höjd med varandra och med lagom bredd var inte lättare. Till sist hittade vi en arbetsbänk i garaget som kunde stå på två ben på ett trappsteg och sen fick vi stapla ett antal stora tunga böcker under de andra benen på bänken medan en höll i bänken så att den inte skulle glida ner och den andra spikade. För att få upp lampan stod Joakim på knä på den halvhöga väggen till höger i bild, medan jag - som om det skulle hjälpa - försökte hålla i hans ben så att han inte skulle få övervikt och tippa framstupa i trappen.
När vi väl hängt upp alltihopa märkte vi - utan att ha noterat det tidigare - att lampan hänger helt centrerat mellan de 2 tavlorna, eller rättare sagt, tavlorna hänger lika långt på vardera sida om lampan. Och det var verkligen bara tur, för vi hade inte ens tänkt sätta upp någon lampa där (i alla fall inte då), utan vi koncentrerade oss bara på var tavlorna skulle sitta. Nåja, ibland ska man ha tur också...
För det där med att kunna välja helt rätt när det gäller eluttag till lampor måste vara bland det svåraste man kan välja i ett hus. Särskilt när det är ett rum (som vårt allrum) som man inte alls visste hur man skulle möblera, och ännu mindre visste hur man ville ha lamporna.
Vi testade också att flytta runt på vår relativt nyinköpta soffa, soffbord och matta (vi fick dem i mars, men har knappt börjat sitta där förrän nu), så vi har dom lite snett i rummet. Blev liksom lite mer välkomnande på så sätt!
Tavlorna som står runt bordet är några av de kvarvarande tavlorna som vi inte har satt upp än. Vi tog nämligen fram alla vi hade och ställde dem i soffan eller på golvet för att se vad vi hade att välja på innan vi började spika i väggarna. Det där med att spika i väggar är ett mycket känsligt ämne här i huset, det gäller verkligen att hitta den rätta dagen, då maken är på rätt humör och lagom glad och utvilad, annars är det mycket "Nej, vi kan inte bara sätta upp den" och "Nej, vi måste tänka lite först" och "Nej, undra om vi inte ska köpa några nya ramar till de där tavlorna istället för att ha de gamla"... Ja ja, det finns säkert en poäng med att vänta lite och tänka, men säkert två poäng med att "bara göra det "! :-)
Lampan är förresten också relativt ny, köpte den i vintras på Ljushuset i Täby centrum. Den är vi så nöjda med!
Så här ser då vårt allrum ut efter vår nya möblering. Vi testade också att flytta upp vår TV från nedervåningen, och har faktiskt än så länge behållt den där uppe. Det är faktiskt rätt mysigt att krypa upp i soffan på övre plan på kvällen när man "gjort kväll" på bottenvåningen med alla vardagsbestyr som tvätt, disk etc.
Vi har också försökt "piffa till" barnens rum något genom att få upp lite saker på väggarna. Här en memohängare från Jabadabado, några hjärtekrokar från densamme samt en liten spegel.
Missade nog att ta bilder på Alvins rum, gör det en annan dag och lägger upp bilder.
När de viktigaste inomhusprojekten började ta slut började vi återigen fundera på stödmur kontra andra projekt. Det slutade med att vi bestämde oss för att bygga en friggebod i höst istället och vänta med stödmur till våren. Med en friggebod på tomten kan vi få plats med utemöblerna och en massa annat och i slutändan förhoppningsvis få in bilen i garaget.
Men, att bygga en friggebod med den placering vi tänkt oss, medförde andra problem. Vi skulle ha stora svårigheter att tippa av stora mängder jord på tomten (vilket vi tänkt ha till att fylla upp på vissa ställen där regnvattnet inte riktigt vill rinna av när det regnat). Så innan dess var det bara att beställa mer jord (de 20 ton vi beställde till att plantera häcken med försvann ju i ett nafs) . Vi orkade inte riktigt räkna ut hur mycket vi behövde, så vi höftade till och beställde 2 lass (som kunde backas in över den plats friggeboden skulle placeras några dagar senare). De två lassen motsvarade 26 ton, så vi har verkligen vad vi gör de stunder vi inte har något annat vi måste göra...
Då vi byggde altanen valde vi ju att ha ca 3,60 meter bred altan eftersom reglarna var 3,6 meter långa och det var oerhört praktiskt. Konsekvensen av det blev (naturligtvis) att vi hade en grusrad ca 0,4 meter utanför/nedanför altanen. Det håller vi nu på att skotta bort för att sedan lägga på jord där och därefter så gräs i samma veva som vi sår nytt gräs på den del av tomten som ska fyllas ut med extra jord.
Ja, projekten tar aldrig slut...
Nästa gång blir det lite bilder på friggeboden... :-)
Förutom att vi har haft ett alldeles underbart väder med massor av sol och massor av värme, så har vi ju haft en alldeles egen tomt att vara på. Och som vi har varit på den! Förutom en dryg vecka i norrbotten, så har vi spenderat hela våran semester (som i och för sig inte var så lång) hemma i och utanför vårt hus. Äntligen har vi haft tid att göra allehanda småpyssel som den vanliga vardagen inte räcker till för. Städa garaget, städa förrådet, plantera buskar, plantor, blommor, åka till tippen några vändor mm mm.
Under de få dagar som det var lite sämre väder passade vi på att fixa i ordning lite mer inomhus. Bland annat satte vi upp 2 tavlor högst upp i trappen, så att vi kan se dem från soffan i allrummet på övervåningen samt en arm med 3 spottar i taket.
Som ni säkert förstår var det inte helt enkelt att få två tavlor på plats där man inte når tavlorna och ännu mindre spikarna som ska hänga bakom. Att dessutom få dem i höjd med varandra och med lagom bredd var inte lättare. Till sist hittade vi en arbetsbänk i garaget som kunde stå på två ben på ett trappsteg och sen fick vi stapla ett antal stora tunga böcker under de andra benen på bänken medan en höll i bänken så att den inte skulle glida ner och den andra spikade. För att få upp lampan stod Joakim på knä på den halvhöga väggen till höger i bild, medan jag - som om det skulle hjälpa - försökte hålla i hans ben så att han inte skulle få övervikt och tippa framstupa i trappen.
När vi väl hängt upp alltihopa märkte vi - utan att ha noterat det tidigare - att lampan hänger helt centrerat mellan de 2 tavlorna, eller rättare sagt, tavlorna hänger lika långt på vardera sida om lampan. Och det var verkligen bara tur, för vi hade inte ens tänkt sätta upp någon lampa där (i alla fall inte då), utan vi koncentrerade oss bara på var tavlorna skulle sitta. Nåja, ibland ska man ha tur också...
För det där med att kunna välja helt rätt när det gäller eluttag till lampor måste vara bland det svåraste man kan välja i ett hus. Särskilt när det är ett rum (som vårt allrum) som man inte alls visste hur man skulle möblera, och ännu mindre visste hur man ville ha lamporna.
Vi testade också att flytta runt på vår relativt nyinköpta soffa, soffbord och matta (vi fick dem i mars, men har knappt börjat sitta där förrän nu), så vi har dom lite snett i rummet. Blev liksom lite mer välkomnande på så sätt!
Tavlorna som står runt bordet är några av de kvarvarande tavlorna som vi inte har satt upp än. Vi tog nämligen fram alla vi hade och ställde dem i soffan eller på golvet för att se vad vi hade att välja på innan vi började spika i väggarna. Det där med att spika i väggar är ett mycket känsligt ämne här i huset, det gäller verkligen att hitta den rätta dagen, då maken är på rätt humör och lagom glad och utvilad, annars är det mycket "Nej, vi kan inte bara sätta upp den" och "Nej, vi måste tänka lite först" och "Nej, undra om vi inte ska köpa några nya ramar till de där tavlorna istället för att ha de gamla"... Ja ja, det finns säkert en poäng med att vänta lite och tänka, men säkert två poäng med att "bara göra det "! :-)
Lampan är förresten också relativt ny, köpte den i vintras på Ljushuset i Täby centrum. Den är vi så nöjda med!
Så här ser då vårt allrum ut efter vår nya möblering. Vi testade också att flytta upp vår TV från nedervåningen, och har faktiskt än så länge behållt den där uppe. Det är faktiskt rätt mysigt att krypa upp i soffan på övre plan på kvällen när man "gjort kväll" på bottenvåningen med alla vardagsbestyr som tvätt, disk etc.
Vi har också försökt "piffa till" barnens rum något genom att få upp lite saker på väggarna. Här en memohängare från Jabadabado, några hjärtekrokar från densamme samt en liten spegel.
Missade nog att ta bilder på Alvins rum, gör det en annan dag och lägger upp bilder.
När de viktigaste inomhusprojekten började ta slut började vi återigen fundera på stödmur kontra andra projekt. Det slutade med att vi bestämde oss för att bygga en friggebod i höst istället och vänta med stödmur till våren. Med en friggebod på tomten kan vi få plats med utemöblerna och en massa annat och i slutändan förhoppningsvis få in bilen i garaget.
Men, att bygga en friggebod med den placering vi tänkt oss, medförde andra problem. Vi skulle ha stora svårigheter att tippa av stora mängder jord på tomten (vilket vi tänkt ha till att fylla upp på vissa ställen där regnvattnet inte riktigt vill rinna av när det regnat). Så innan dess var det bara att beställa mer jord (de 20 ton vi beställde till att plantera häcken med försvann ju i ett nafs) . Vi orkade inte riktigt räkna ut hur mycket vi behövde, så vi höftade till och beställde 2 lass (som kunde backas in över den plats friggeboden skulle placeras några dagar senare). De två lassen motsvarade 26 ton, så vi har verkligen vad vi gör de stunder vi inte har något annat vi måste göra...
Då vi byggde altanen valde vi ju att ha ca 3,60 meter bred altan eftersom reglarna var 3,6 meter långa och det var oerhört praktiskt. Konsekvensen av det blev (naturligtvis) att vi hade en grusrad ca 0,4 meter utanför/nedanför altanen. Det håller vi nu på att skotta bort för att sedan lägga på jord där och därefter så gräs i samma veva som vi sår nytt gräs på den del av tomten som ska fyllas ut med extra jord.
Ja, projekten tar aldrig slut...
Nästa gång blir det lite bilder på friggeboden... :-)
måndag 19 juli 2010
En altan växer fram...
Något bloggande av altanbygget blev det inte den utlovade helgen... Men bättre sent än aldrig!
Efter att ha skissat på hur altanen skulle se ut under vintern började själva arbetet under Kristi Himmelfärdshelgen. Barnens mormor och "morfar" kom ner från norrbotten och överraskade barnen. Så under helgen fick vi en hel del extra hjälp i byggandet från kära morfar.
En glad altanbyggare jobbar med det viktigaste på altanen - underarbetet! Det kräver en hel del tänkande för att allt ska gå ihop i slutändan.
Även barnens farmor har kommit för att hjälpa till.
Redan förra hösten bestämde vi oss ungefär i vilken nivå vi ville ha altanen. Så när en markarbetare hjälpte oss förra hösten med finplaneringen av tomten la han, på begäran av oss, ut stenkross 4 meter från husväggen, vägde av och packade den ordentligt med en padda precis i den höjd vi ville ha. På så sätt skulle det bli relativt enkelt att bygga altanen i år. Och det underlättade enormt! Det vi gjorde nu var att köpa stenplattor (40*40*4 cm) och lägga under 170*45-reglarna. Under vissa plattor fick vi lägga lite, men ytterst lite, stenmjöl som vi köpt in ett ton av (men endast behövde använda ca 300 kg), medan vi under någon platta var tvungen att ta bort lite grus/stenkross för att få ett jämnt underlag. Därefter la vi bara trallen (120*28)och vola´ så var det klart! Ja, nästan i alla fall... :-)
Eftersom reglarna var 3,60 meter långa bestämde vi oss för att ha 3,6 m bred altan från de stora vardagsrumsfönstren och från köksdelen. Vid matplatsen är blir det lite bredare (pga husets utseende), så det blev 5,4 m där.
Vi la stenplattor med ett mellanrum av 180 cm. Reglarna lades som en ram som vilade mot stenplattorna. Vid några områden där trycket kommer vara extra stort la vi ut fler stenplattor. Ramen fylldes sedan med reglar med ett centrummått (cc) om 60 cm mellan varje regel. På det sättet vilar några reglar på stenplattor medan andra är fästa med balkskor.
Hela tiden vägdes ram och övriga reglar av så att regelstrukturen hela tiden låg i nivå. Mäta, mäta, mäta, mäta...
Alla reglar är fästa i varandra med vinkeljärn för att få stabilitet i konstruktionen.
Det var först när morfar väl var hos oss som han förstod att han hade åtagit sig att hjälpa till med en ca 100 kvm stor altan, han hade trott att den skulle vara betydligt mindre... Han verkade dock ganska snabbt acceptera vår skiss (som om han hade något val...) och jobbade som attan hela helgen.
Alvin kämpade också hela helgen, ville vara med varje minut.
Vissa gånger krävdes det 3 "karlar" för att få till det.
Närmast i bild blir det en "knäck" på altanen om en 45 graders vinkel.
Själv satsade jag mest på att toppdressa gräsmattan under tiden. I bakgrunden kan man se att alla reglar är på plats.
Alla reglar på plats som sagt.
En stor del av trallen har kommit på plats (och vi är bara på dag 4)!
Glada snickare!
Och vips så var hela altanen klar! Stolt och nöjd make pustar ut (vilket han har all rätt att vara, den blev så bra)!
Här har vi även hunnit köpa in ett par röda solstolar och ett matbord med 6 stolar.
Bild tagen över balkongdörren vid köket.
Detaljbild igen...
... och igen...
Så här nära hamnade altanen en berghäll som vi har på tomten. Tur att reglarna inte var längre, hade blivit lite knöligt att figursåga reglar och trall.
Grillhörna.
Vår nya matgrupp.
När vi väl avslutat altanbygget blev det så dags att tänka på nästa projekt. Vi har bestämt oss för att bygga en stödmur mot gatan för att slippa sluttningen och kunna nyttja en större del av tomten framför entrén. Vår tanke är att bygga en stödmur (ca 1 meter hög) från den stora stenen till höger i rät vinkel mot postlådan och sedan längs med tomten ca 15 meter.
Efter att ha skissat på hur altanen skulle se ut under vintern började själva arbetet under Kristi Himmelfärdshelgen. Barnens mormor och "morfar" kom ner från norrbotten och överraskade barnen. Så under helgen fick vi en hel del extra hjälp i byggandet från kära morfar.
En glad altanbyggare jobbar med det viktigaste på altanen - underarbetet! Det kräver en hel del tänkande för att allt ska gå ihop i slutändan.
Även barnens farmor har kommit för att hjälpa till.
Redan förra hösten bestämde vi oss ungefär i vilken nivå vi ville ha altanen. Så när en markarbetare hjälpte oss förra hösten med finplaneringen av tomten la han, på begäran av oss, ut stenkross 4 meter från husväggen, vägde av och packade den ordentligt med en padda precis i den höjd vi ville ha. På så sätt skulle det bli relativt enkelt att bygga altanen i år. Och det underlättade enormt! Det vi gjorde nu var att köpa stenplattor (40*40*4 cm) och lägga under 170*45-reglarna. Under vissa plattor fick vi lägga lite, men ytterst lite, stenmjöl som vi köpt in ett ton av (men endast behövde använda ca 300 kg), medan vi under någon platta var tvungen att ta bort lite grus/stenkross för att få ett jämnt underlag. Därefter la vi bara trallen (120*28)och vola´ så var det klart! Ja, nästan i alla fall... :-)
Eftersom reglarna var 3,60 meter långa bestämde vi oss för att ha 3,6 m bred altan från de stora vardagsrumsfönstren och från köksdelen. Vid matplatsen är blir det lite bredare (pga husets utseende), så det blev 5,4 m där.
Vi la stenplattor med ett mellanrum av 180 cm. Reglarna lades som en ram som vilade mot stenplattorna. Vid några områden där trycket kommer vara extra stort la vi ut fler stenplattor. Ramen fylldes sedan med reglar med ett centrummått (cc) om 60 cm mellan varje regel. På det sättet vilar några reglar på stenplattor medan andra är fästa med balkskor.
Hela tiden vägdes ram och övriga reglar av så att regelstrukturen hela tiden låg i nivå. Mäta, mäta, mäta, mäta...
Alla reglar är fästa i varandra med vinkeljärn för att få stabilitet i konstruktionen.
Det var först när morfar väl var hos oss som han förstod att han hade åtagit sig att hjälpa till med en ca 100 kvm stor altan, han hade trott att den skulle vara betydligt mindre... Han verkade dock ganska snabbt acceptera vår skiss (som om han hade något val...) och jobbade som attan hela helgen.
Alvin kämpade också hela helgen, ville vara med varje minut.
Bakom Tyra kan man skönja den nyplanterade häcken, bärhäggmispel, som vi planterade ett par veckor tidigare. 115 häckplantor, närmare 20 ton planteringsjord och några knäckta ryggar och handblåsor senare så blev det ganska lyckat. Stenraden som kan skymtas är till för att höja upp planteringsytan, då det löper en bergsrygg strax under markytan där plantorna skulle sättas. För att få tillräckligt djup var vi tvungna att höja ytan, och kunde på så sätt utnyttja några av alla de stenar som vi grävt upp under häckplanteringsprojektet.
Vissa gånger krävdes det 3 "karlar" för att få till det.
Närmast i bild blir det en "knäck" på altanen om en 45 graders vinkel.
Själv satsade jag mest på att toppdressa gräsmattan under tiden. I bakgrunden kan man se att alla reglar är på plats.
Alla reglar på plats som sagt.
En stor del av trallen har kommit på plats (och vi är bara på dag 4)!
Glada snickare!
Och vips så var hela altanen klar! Stolt och nöjd make pustar ut (vilket han har all rätt att vara, den blev så bra)!
Allt som allt tog det ungefär 2 veckor att bygga den - 2 veckor av idogt byggande på kvällar efter jobbet och på helger, 2 veckor av en klassisk, men riktigt usel könsfördelning på arbetssysslorna i vårt annars hyfsat jämställda hem. Men, utan dessa 2 ojämställda veckor hade vi sannolikt byggt altan än idag...
Här har vi även hunnit köpa in ett par röda solstolar och ett matbord med 6 stolar.
Bild tagen över balkongdörren vid köket.
Detaljbild igen...
... och igen...
Så här nära hamnade altanen en berghäll som vi har på tomten. Tur att reglarna inte var längre, hade blivit lite knöligt att figursåga reglar och trall.
Grillhörna.
Vår nya matgrupp.
När vi väl avslutat altanbygget blev det så dags att tänka på nästa projekt. Vi har bestämt oss för att bygga en stödmur mot gatan för att slippa sluttningen och kunna nyttja en större del av tomten framför entrén. Vår tanke är att bygga en stödmur (ca 1 meter hög) från den stora stenen till höger i rät vinkel mot postlådan och sedan längs med tomten ca 15 meter.
onsdag 30 juni 2010
Vargavintern är över och varma sommaren är här...
Ja, jag börjar inse att det går inte att skriva och lägga upp bilder på allt som hänt sen sist, men här kommer i alla fall ett urval av bilder som någorlunda beskriver tiden sen förra inlägget. Det var ju verkligen länge sen vi gjorde ett inlägg, men kanske det blir lättare om man gör det lite oftare och lite kortare inlägg?!
Det har ju som sagt varit en vargavinter med massor av snö hur länge som helst. Den ville liksom aldrig ta slut. Vi fick skotta och skotta och skotta...
Till slut var nästan halva garageuppfarten fylld med snö och det började bli svårt för gäster att parkera.
Garaget och gången till tvättstugan och groventrén.
Mera snö...
Tvättstugan
Första lunchen utomhus åt vi 7 mars. Då började solen värma, även om det var massor av snö kvar fortfarande. Härligt!
Några nätter under vintern vaknade vi av ett hejdundrande brak då delar av snön i omgångar rasade från taket.
Som om inte vintern varit nog lång och snöig åkte vi i mitten av april(!) upp till Sälen för att åka skidor en vecka. Det var dock ett underbart vårväder som man inte kunde göra annat än att njuta av.
Alvin gick skidskola för första gången, vilket verkligen var en hit! Efter 5 dagar kunde han åka knapplift själv, ta sig ner själv, bromsa, svänga och stanna. Han åkte till och med ända från toppen på Hundfjället och Tandådalen och tog sig ner helt själv utan besvär! Ja, där blev vi föräldrar verkligen imponerade!
Veckan började med att åka på bandet, innan man började med liftarna.
Vår kära lilla Tyra ville förstås också gå skidskola, så hon gjorde som de större barnen. Nästa år får det nog bli hennes tur!
After ski var dock något som passade Tyra på eftermiddagen (och ärligt talat passade det nog bra både för mamma och pappa med...).
Det har ju som sagt varit en vargavinter med massor av snö hur länge som helst. Den ville liksom aldrig ta slut. Vi fick skotta och skotta och skotta...
Till slut var nästan halva garageuppfarten fylld med snö och det började bli svårt för gäster att parkera.
Garaget och gången till tvättstugan och groventrén.
Mera snö...
Tvättstugan
Första lunchen utomhus åt vi 7 mars. Då började solen värma, även om det var massor av snö kvar fortfarande. Härligt!
Några nätter under vintern vaknade vi av ett hejdundrande brak då delar av snön i omgångar rasade från taket.
Som om inte vintern varit nog lång och snöig åkte vi i mitten av april(!) upp till Sälen för att åka skidor en vecka. Det var dock ett underbart vårväder som man inte kunde göra annat än att njuta av.
Alvin gick skidskola för första gången, vilket verkligen var en hit! Efter 5 dagar kunde han åka knapplift själv, ta sig ner själv, bromsa, svänga och stanna. Han åkte till och med ända från toppen på Hundfjället och Tandådalen och tog sig ner helt själv utan besvär! Ja, där blev vi föräldrar verkligen imponerade!
Veckan började med att åka på bandet, innan man började med liftarna.
Vår kära lilla Tyra ville förstås också gå skidskola, så hon gjorde som de större barnen. Nästa år får det nog bli hennes tur!
After ski var dock något som passade Tyra på eftermiddagen (och ärligt talat passade det nog bra både för mamma och pappa med...).
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)