tisdag 23 september 2008

Första ritningar på vårt hus

Nu har en första version av ritningar på vårat hus och dess placering på tomten kommit. Kul! Det är några förändringar som kommer att göras. Det gäller bland annat placeringen av kaminen, storleken på några fönster och borttag av den halvhöga väggen mellan matplatsen och vardagsrummet. I de flesta beslut har vi - än så länge - varit rätt så eniga och samstämmiga, men när det gäller den halvhöga väggen har jag fått backa på mitt önskemål... (och ja, jag har nog fått igenom en del andra saker...).

Hur som helst visar vi här några första bilder av hur vårt hus kommer att se ut, såväl utvändigt som invändigt. Jag har bara tagit kort på ritningarna med vår digitalkamera, så kvaliteten är inte den bästa. Men ni får hålla tillgodo så länge!

Huset utvändigt




Garage + förråd



Bottenvåning



Övervåning
Vi har inte gjort särskilt många eller stora förändringar från den ursprungliga ritningen av Oktavhuset. Den största är att vi valt att göra ett stort och härligt allrum på övervåningen istället för att ha dryga 5 meters takhöjd i vardagsrummet på bottenvåningen. Efter att ha sett ett färdigbyggt Oktavhus i Vallentuna blev vi helt övertygade om att det är en jättebra lösning! Detta trots att vi delvis föll för Oktavhuset pga den höga takhöjden och öppna rymden mellan våningarna...

2 kommentarer:

Aspen sa...

Hej!
Vilket fint hus ni skall bygga.
Vi är också i bygga-hus-tankar och det är Oktav-huset vi har fallit för. Nu undrar vi som bor i Sollentuna vart i Vallentuna det färdiga Oktav-huset finns?
Skall ni ha liggande eller stående panel?

Lycka till med byggandet!

/ Erika o Fredrik

Joakim och Maria sa...

Hej!
Kul att ni tycker vårt hus verkar fint... Vi kommer att ha stående panel.

Oktavhuset i Vallentuna ligger faktiskt bara 2 hus ifrån Myresjöhus visningshus "Grönskär".

Åk förbi och titta, det är ett jättefint hus!

Hör av er om ni har några funderingar!

Hälsningar
//Joakim & Maria