onsdag 19 november 2008

Bygglov klart!

I fredags förra veckan ringde kommunen och meddelade att bygglovet var klart. Tjänstemännen på Täby kommun har, trots stelbentheten vad gäller detaljplanens utformning, varit väldigt hjälpsamma och tillmötesgående. Vi har tack vare dem inte förlorat någon tid alls i byggprocessen. Handlingarna har vi dock inte fått än, men de ska komma i slutet av denna vecka.

Nu har vi därför bestämt oss för vilken kvalitetsansvarig (KA) vi ska anlita. Vår KA har nu i uppdrag att kontakta kommunen för att bestämma tid för byggsamrådsmöte, där de och vi är med på. Mötet hålls troligtvis om ett par veckor. Vår KA kostar 20 000 kr (inkl moms), så vi hoppas verkligen att vi får valuta för pengarna!

De ritningar vi sökt bygglov på var endast preliminära, vi har gjort en del förändringar efter det (som dock inte påverkar bygglovet). Så fort vi får de slutliga ritningarna kommer vi att lägga ut dem.

För övrigt har vi nu bott i vår nya, tillfälliga lägenhet i 3 veckor och det funkar faktiskt/ändå/trots allt/mot all förmodan bra. Man skulle kunna sammanfatta det med: det är trångt! TRÅNGT! Som tur är uppvägs detta av att vi bor mitt i smeten, vilket är riktigt roligt! Vi passar på att njuta av nattlivet - gå på restauranger, krogar, teatrar, konserter, pubar, biografer - med våra 2 små barn, haha! ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerar!

Tänk, ett steg närmare huset då. Tänk om Åkersberga´s byggnämnd kunde vara lika snabb. Tyvärr har de haft problem med personalen som varit lite sjuklig och därför har de varit kraftigt underbemannade.

Men vi håller våra tummar för att vi också snart ska få godkänt.
Hoppas ni funnit er tillrätta i den "nya" bostade.
Mvh Mia

Joakim och Maria sa...

Ja, hoppas ni får ett ok snart! Hoppas också att ni fått sålt huset!?

Tapeten är supersnygg, den finns även i någon form av rosa/röd, som också är hur snygg som helst. Det verkar vara många som upptäckt den...

Jotack, det går bra i nya lägenheten, även om det är lite trångt! :-)

Mvh,
Maria