torsdag 13 november 2008

Första flytten - och andra

Så är nu äntligen den första flytten avklarad - puh!

Samtidigt som vi -i somras - bestämde oss för att bygga hus bestämde vi oss också för att sälja vår fina trevliga lägenhet som vi trivts så himla bra i (suck) och istället tränga ihop oss och bo i en mindre lägenhet i andra hand fram tills dess att vi får flytta in i vårt nya hus. Detta förstås av ekonomiska skäl. Vi kände oss tvungna att sälja för att veta vilka ekonomiska ramar vi hade att röra oss med, men även för att undvika den stora risken med att vänta till våren med att sälja till en osäkrare framtida marknad.

Och tur var väl det, för hips vips hamnade vi ju mitt i en finanskrasch. Ett par veckor efter vi sålde vår lägenhet fullkomligt "dog" marknaden och priserna på lägenheterna föll kraftigt. Vissa objekt gick inte, och går fortfarande inte, att sälja. Det är också osäkert hur mycket priserna kommer att sjunka framöver och när marknaden återhämtar sig igen. Så även om vi sålde när räntan stod på topp (reporäntan hade inte varit så hög på 12 år när vi sålde), så är vi ändå nöjda och glada att vi inte väntade längre.

Så efter 2 månader av packning och planering var det dags för flytt nummer 1 och 2.


Datorn är det sista som packas


Kartongkaos 1


Kartongkaos 2

Sista frukosten hemma i Sjöstaden

Flyttgänget: Kjelle, Maria, Patrik, Isabelle, Joakim, Anders, David och Peter.

Nu är det bara Tyra kvar...
kjhk
Eftersom vår nya lägenhet är mindre och dessutom möblerad till stor del har vi varit tvungna att magasinera en stor del av vårt bohag och planera packningen i minsta detalj . Det betyder att vi endast kunnat ta med oss det absolut nödvändigaste (och knappt det), dvs. barnens kläder och leksaker, (en del av) våra kläder samt lite småsaker som vi tyckte fattades. Med andra ord kommer vi att leva rätt spartanskt de närmsta 9-10 månaderna.

Flytt 1 gick till den nya lilla lägenhet vi bor i nu. Kontrasten är enorm mot det boende vi kommer att få. Nu bor vi verkligen mitt i smeten, mitt på Söder, mitt i nattlivet - nära till allt, förutom till tystnaden och skogen! Trots att vi bor både trångt och spartanskt är det riktigt kul att ha allt inpå knuten. Vi får försöka ta tillfället i akt och utnyttja stan innan vi flyttar ut på "landet".

Flytt 2 gick till Joakims bror, som som tur är har en stor vind på sin villa, där vi baxat in större delen av vårt bohag. Vi vet inte hur vi ska klara av att kompensera honom för att han upplåtit sin vind till oss.


I nya lägenheten. Notera minerna!

Tyra och Alvin var lika pigga som vanligt, medans vi var knäckta en vecka efter flytten!


Uppackning i vårt nya lilla kök

Inga kommentarer: