lördag 20 december 2008

Jultomten

Nu går vi verkligen i väntans tider... Dan för dan före dan före dan före dan.

Ja, vi väntar på tomten förstås!! Jultomten vet vi ju kommer till alla som varit snälla. Och tomten är ju redan vår! För vi har ju köpt den! Men så här nära jul kan man ju undra om tomten går att köpa? Betyder det att vi får alla världens julklappar bara för att tomten är köpt? Vi får väl se om tomten kommer till några andra än oss i år, vilket inte ska gå, då det är vi som köpt tomten. Om så ändå är fallet, så har Myresjöhus lurat oss! Tomten är ju vår! Vi har ju varit där nyligen, se bilderna nedan.


Till höger om bilarna är tomten vår.


Granntomten Sten.
dfer
Sedan nästan en månad tillbaka är vi alltså tomtägare till 100%. Som vi tidigare skrev är det snabba ryck ibland och inte alltid särskilt lång framförhållning. Endast ett par dagar i förväg fick vi veta att vi skulle infinna oss på Myresjöhus kontor några dagar senare för slutbetalning av tomten och underskrivande av köpebrev. Jaha, så var det bara att ställa in ett par jobbmöten igen och ställa in sig på något helt annat.
kfd,ke
Ungefär en vecka senare ringde telefonen igen och denna gång var det vår byggledare. Då var det dags att mötas på tomten på morgonen 2 dagar senare. Underbar framförhållning! Det var bara trotsa rusningstrafiken, strunta i jobb och dagis och bege sig ut till tomten. Väl på plats träffade vi vår byggledare för första gången. Markplaneraren var också där och vi diskuterade planeringen av tomten och fällning av alla träden.
dfer
Nu i dagarna har alla träd fällts. Tyvärr har vi dock inte kunnat se tomten än, då vi är uppe i norrland för julfirande (och den riktiga tomten). Men i mellandagarna, då vi kommit tillbaka till Stockholm, har vi stämt träff på tomten med markplanerarna för att fortsätta diskussionen om sprängning, husets och garagets höjd och placering etc.

Inga kommentarer: