tisdag 18 augusti 2009

Kontrollbesiktning idag!

Så kom äntligen dagen då det är dags för kontrollbesiktning av huset. Det ska bli jättespännande att se "hela" huset. Vi har ju än så länge inte sett ekparketten och klinkergolven i hallen, badrummen och tvättstugan, då det varit skyddspapp på golvet.

För övrigt är vi i full färd med att försöka få tomten fixad. Vi har tagit in några offerter på markarbeten och har i princip bestämt oss för vem vi ska anlita. Ska träffa några markarbetare idag och reda ut några ytterligare frågor som vi har. Det är inte helt lätt att redan nu bestämma hur tomten ska se ut. Den är så pass "grov" nu att det är svårt att skapa sig en bild över den när det ligger matjord på och än svårare att bestämma sig för exakt var det passar att ha lite buskar, träd, odlingsland, blommor, stenläggning etc.

Vi har också gjort en stor beställning av en massa saker på IKEA. Det gäller bland annat garderober till klädkammaren och barnens sovrum, skåp till tvättstugan och en arbetsbänk som ska sättas ovanpå tvättmaskinen och torktumlaren. Det räckte dock inte helt, utan vi ska göra en sväng till IKEA ikväll för att inhandla lite mindre saker och sådant som vi glömde i den stora.

Vi har även gjort beställning av duschväggar och ett badrumsskåp (högskåp) på Kakeldax. Vi har bestämt oss för duschvägg från IDO, Showerama 7-02 och högskåp från Dansani (Luna, i valnöt). Därutöver har vi även beställt skjutdörrsgarderob (Elfa-system) på K-rauta. Vi börjar således få det mesta klart för inflyttning, även om man kan vara helt säker på att vi glömt något. Något som vi har haft svårt att få tag i är vanliga vita linnegarderober (60 cm breda), har någon tips på bra och inte i 4000-kronors klassen garderober får ni gärna höra av er!

Eftermiddagen är vikt åt:
* bankbesök
* besök på det nya dagiset för att lämna in schema för hösten
* möte med markarbetare på tomten
* kontrollbesiktningen
* Bauhaus för att köpa en ljusramp att ha under köksskåpen som elektrikern lovat sätta upp
* IKEA för att köpa in diverse småsaker.

Tur att barnen är i norrbotten hos mormor och Hans, det ger oss lite svängrum. Även om vi saknar dem massor!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har använt oss av ikeas höga kökskåp somm linnegarderober, de finns i 60 breda. MVH Loella

Gunilla sa...

Hoppas allt var i sin ordning! Var det här den första besiktningen? Hos oss var den ju i fredags, och nu ska alla firmor ha två veckor på sig för att fixa eventuella fel. Fredag den 28 är vår slutbesiktning, och det är så huset blir vårt och vi får börja flytta in. Än så länge står alla nyinköp här i det gamla garaget!