söndag 2 augusti 2009

Lite har hänt under semestern...

Väl tillbaka från det regniga Sälen har Stockholmsvädret inte heller visat sig från sin bästa sida. Idag var första (och enda!) gången under min 4 veckor långa semester som det var sol och bikiniväder. Riktigt tragiskt semesterväder faktiskt! Nåja, i brist på sol och bad har jag i alla fall börjat springa - 3 gånger i veckan! Känns riktigt skönt, även om det fortfarande är väldigt jobbigt - varje gång...

I princip har hela husbygget stått still under julimånad, men lite har dock hänt sen sist vi var där. När vi svängde förbi huset en dag så var målaren där, så vi fick möjlighet att gå in i huset. Nu är badrumskommoderna, toalettstolarna och speglarna på plats i badrummen, och all kakel, klinker och mosaik är uppsatta.


Kommoden framför hyllplanet som vi gjort och den infällda spegeln i stora badrummet. Ovanför spegeln ska badrumslamporna som vi har beställt sättas upp.


Dörren längst bort går till klädkammaren, som i sin tur har en skjutdörr till vårt sovrum. Den mörka delen som man kan se i spegeln är duschutrymmet.


Vår mosaikvägg i duschen - som ser helt annorlunda ut än vad vi tänkt oss...

Efter plattsättarens goda råd att tänka på att inte ha en alltför ljus fog i duschen (då den lätt blir smutsig) bestämde vi oss för att ändra fogen från den ljusgrå som vi har mellan de vita kakelplattorna till en mörkare fog. Joakim åkte iväg till Centro, fick artikelnumret på en mörkare fog, åkte till plattsättaren med lappen med numret som i sin tur senare åker och köper den mörkare fogen. Tror vi... När vi sedan får se fogen på plats så är den nästan helt vit, betydligt vitare än den ursprungliga ljusgrå fogen som är i övriga badrummet... Det blir därmed väldigt stora kontraster mellan den lite mörkare mosaiken och den vita fogen. Ja, vi får se vad vi gör med detta framöver. Har hört att det finns fogfärg som man kan använda sig av, det är ju dock synd göra det på den annars nya och fint uppsatta mosaiken.


Våra låga fönster i badrummet. Nedanför dem finns ett hyllplan som ska gå längs badkarets bakre långsida.


Kommoden från andra hållet. Längst bort till vänster kommer dörren ut till allrummet att vara.


Lilla badrummet.


Även här kommod, hyllplan och infälld spegel. Anledningen till att vi valt att ha hyllplan bakom kommoderna i båda badrummen är att slippa ha utanpåliggande rör som går från handfaten. Med ett hyllplan kan alla rör döljas inuti dem.

1 kommentar:

Gunilla sa...

Det händer ju lite hos er också! Det blir väldigt snyggt i era badrum. (Vi har valt vita kommoder mot vitt kakel, undrar om det blir enformigt? Era var väldigt vackra.) Och jag tycker inte att mosaiken var "misslyckad". Om man inte vet att det ska vara en annan fog och irriterar sig på det, så gör det absolut ingenting att den är ljus.