onsdag 10 juni 2009

Hantverkarna jobbar på

I helgen kunde vi inte låta bli att ta en sväng förbi huset, ville så gärna kika in genom fönstren för att se hur långt hantverkarna hade kommit. Och vi hade riktigt tur! Det visade sig att plattsättaren var där (trots att det var söndag) för att arbeta med det stora badrummet, så vi kunde till och med gå in - och runt - i huset, vi behövde inte stå som 2 fönstertittare och kika in.


Lilla badrummet är helt klart, med undantag av inredningen och elen. Den infällda spegeln ska på plats och kommer i perfekt höjd med fönstrets överkant. Det kommer bli supersnyggt!


Vid den bruna väggen längst bort kommer köket och köksön vara, matplatsen kommer vara till vänster i bild (vid den liggande trappan som ännu är i kartong) och trappen upp till övervåningen kommer vara längst till höger i bild (vid den befintliga tillfälliga trappan).



Alvin i sitt nya rum.


Vi har valt fönsterbänkar i marmor genomgående. Här utsikt från Tyras blivande rum.


Glad Alvin i vårt sovrum. Väggen vid det lilla fönstret till vänster kommer bli en fondvägg (även om Simon och Thomas tycker det är helt ute och att vi svenskar är alldeles mycket för fondväggar...).



Det stora härliga allrummet på övre plan.


Här i det stora badrummet höll plattsättaren på att jobba för fullt när vi dök upp. Under fönstren kommer badkaret vara så småningom (vilket vi kommer köpa själva). Bakom den lilla väggen kommer duschen vara och på andra sidan dörröppningen kommer klädkammaren vara.
kl
Nu var alla väggar och tak vitmålade och det är endast ett par fondväggar som kommer sättas upp. Även alla fönsterkarmar och fönsterbrädor var på plats. Och i tvättstugan är även golvet klart. Ja, det går verkligen framåt för våra hantverkare och de gör ett riktigt bra jobb!
kl
Idag ska även vårat kök ha kommit, även om det förstås inte har hunnit monteras upp än. Joakim ska försöka åka dit imorgon och kolla, det händer ju verkligen så mycket just nu, och det är himla roligt att se huset växa fram.
k
När det gäller alla våra sjukdomar har de i alla fall börjat ge med sig - Tyras koppor är fortfarande lika många, men åtminstone torra och de kliar inte, så nu sover hon fulla nätter igen (otroligt skönt!). Hennes och min hosta är betydligt bättre, min ögoninflammation är nästan borta (skaver bara lite i ögonen och ögonvitorna är bara lite rosa) och Alvin är helt frisk. Däremot började Joakim känna sig lite förkyld...

2 kommentarer:

Cathrine sa...

Vilken sjukstuga ni verkat ha! Tråkigt men inte mycket att göra åt. Vad gäller huset har det hänt mycket... kul att få se era bilder allt eftersom det byggs. Skulle vara sååå kul att få hälsa på och kika på ert hus, kanske när köket är uppe??? För oss går det långsamt, har fått nekat bygglov för det taket vi ville ha... men nu verkar vi kommit på rätt spår igen. Mycket som skall skrivas på och bestämmas innan man ens köpt själva tomten! när hade ni inflytt nu igen?

Trevlig helg!
MVH cathrine

Joakim och Maria sa...

Ja, det har verkligen varit sjukligt sista tiden! Men nu börjar vi vara friska igen!

Ni är jättevälkomna att hälsa på och titta på huset - när ni vill (och det passar). Vi har ju ingen nyckel, så det får väl bli att kika genom fönstren (om ingen hantverkare är där på helgen)...

Jobbigt att ni fått nej på 1:a bygglovet (det fick vi med, men allt löste sig sen och dessutom ganska snabbt), hoppas allt går vägen för er nu!

Vi flyttar in (om allt går vägen) den 28 aug - längtar otroligt mycket! :-)

Mvh,
//Maria