lördag 6 juni 2009

Vita väggar och tak

Så har det äntligen börjat hända stora synliga saker i huset, även om det hela tiden hänt små saker... Nu har i stort sett alla väggar och tak blivit vitmålade - ser supersnyggt ut!


Alvin vid ingången till garaget.


Här är bild på det blivande vardagsrummet. Vid väggen alldeles till vänster kommer kaminen vara.


Rakt fram i bild kommer matplatsen att vara. Till höger (utanför bilden) blir köksdelen.
I kartongerna gömmer sig trappan.


Även väggarna i lilla badrummet har blivit klart. Här är klacken där handfatet kommer vara och ovanför det den infällda spegeln.


Allrummet på övervåningen. Känns stort och luftigt!


Groventrén är i princip helt klar. I alla fall golv, väggar och tak. De har dock täckt klinkern, så att den inte blir ful under tiden bygget pågår.


En glad och nöjd Alvin som ser fram emot sitt nya hus och egna rum!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan! Vi bygger också ett Myresjöhus och jag blev nyfiken på vilken vit färg ni valt till väggar och tak. Det finns ju en djungel av vita nyanser. Vi har precis fått vårt bygglov och markarbetet startas om ett par veckor. Huset plneras att komma v.34. Visst är det dyrt att bygga hus fast vi är jättenöjda med Myresjöhus känns det som om det kommer till mycket kostnader längst vägen. Bara våra tillval i huset gick på ca 500 000. Nu kan man ju i och för sig tycka att det är självvalt,men bygger man ett nytt hus vill man ju ha lite bättre standard än man har idag och att inte ens golvvärmen ingick blev jag förvånad över. Hur mycket extra får man räkna med på tapeter och kakel klinker?/Carina

Gunilla sa...

Just nu leder ni en aning över oss! Vår målare har börjat spackla idag...
Så synd om ungarna med vattkoppor som kliar så vansinnigt! Utspädd Salubrin som baddas på var ett knep jag använde på mina egna barn, eller Xylocainsalva om det kliar helt outhärdligt.

Joakim och Maria sa...

Carina: Kul att ni också bygger hus! Ja, visst kan det vara en djungel att välja färg - och även allt annat som också ska väljas. Varende detalj kan ju skapa huvudbry. Vi valde (till slut) att måla Stockholmsvitt överallt i huset, med undantag av 2 fondväggar. Vi fick offerten på tapet- och målningskostnaden alldeles för sent, så vi hade ingen tid att åka ut och kolla på nya tapeter, utan valde istället att måla. Där slutade notan på ca 19 000 kr (inkl fondväggarna) och Myresjöhus obligatoriska påslag. Det blev billigare än de tapeter vi hade valt (även om vi hade försökt hålla oss till de billigare rullarna). På sikt kommer vi säkert att måla eller tapetsera ytterligare någon fondvägg... När det gäller kakel och klinker minns jag inte exakt vad vår nota slutade på, men ca 20 000 har jag för mig.

Gunilla: Haha, kul att vi "leder" över er!! :-) Undrar om vi också kommer först i mål!? När var det ni hade inflyttning?
Och stort tack för tipsen mot vattkopporna!

Gunilla sa...

Vi får nyckeln den 28 augusti om alla planer håller. Ni då?

Joakim och Maria sa...

Fantastiskt! Då flyttar vi in samma dag! Vi får också (om allt fortsätter enligt plan) nycklarna den 28 aug! :-)