torsdag 5 februari 2009

Byggstartsmöte och nedräkning

Efter ca 2 1/2 timme var ännu en milsolpe avklarad. Byggstartsmötet avklarat!

Men det är klart, bygget har ju redan påbörjats i och med att anläggningsarbetena på tomten nästan är avklarade och en mängd entreprenörer redan upphandlade. Så kanske skulle benämningen "Byggavstämningsmöte" passa bättre?

Hur som helst var det ett bra möte där vi - i princip - gick igenom den slutliga beställningen och alla praktiska detaljer samt bestämde en faktisk tidplan för bygget. Processen blir därmed än mer konkret. Vi fick tydliga hållpunkter då vi slutligen måste göra alla val av bland annat tapeter, kakel och klinker.

Och vi fick också ett inflyttningsdatum. Nu kan vi börja räkna ner. Den 28 augusti smäller det!

Ritningar, slutlig beställning och andra dokument fogas samman i ett kontrakt mellan oss och Myresjöhus som är det dokument som från och med nu gäller kring själva etableringen och byggandet av huset.

Samtidigt presenterades alla specialritningar som gäller för huset. Och det är många pappersark i A2-format som ska gås igenom i detalj. 11 stycken närmare bestämt: Ritningar för båda planen vad gäller sanitet, golvvärme, värme, ventilation, El-anläggning och teletekniska ritningar. Viktigt för oss just nu är att avgöra var delar av el- och teleuttag ska finnas innan grunden ska gjutas och innan ytterväggar ska börja fabriceras.

Vi fick också för första gången träffa vår byggledare som från och med nu tar över alla kontakter från vår säljare på Myresjöhus. (Som för övrigt varit riktigt, riktigt bra. Tack för att du med gott mod och proffsig inställning svarat på våra ibland jobbiga frågor!). Det är byggledaren som syr ihop alla entreprenörer och leder själva byggprocessen.

Nedräkningen har alltså börjat: 204 dagar kvar...

Inga kommentarer: