lördag 4 april 2009

Fogar till golv och väggar

Vilket underbart vårväder vi haft idag! Massor av sol och massor av plusgrader! Fullkomligt underbart!

Med en morgonpigg dotter och en bortflugen son var det inga som helst problem att både äta en hyfsat lång frukost, läsa lite tidning, duscha och hinna leka en del och ändå vara på väg ut redan vid 9.30-snåret. Vi körde till tomten (eller ska man kanske säga huset, nu när det faktiskt är vårt hus som står där?!) och tog sedan en lång promenad i den fantastiska vårsolen innan vi mötte upp en annan "Oktav-byggande-familj" för att visa huset och ge lite tips och reflexioner kring husbygget. De hade med sig såväl mackor som bullar som vi smaskade i oss - mycket trevligt!

Därefter åkte vi till Kakelspecialisten för att - en sista gång - gå igenom vilka fogmassor vi ska ha till allt kakel och klinker. Det blir främst antracitgrå (mörk) till golven (som är relativt mörka), annars blir det ljusgrå fog (silbergrau för att vara exakt) till de vita väggarna.



Bild på vårt vita kakel till det övre badrummet (Oregami).
asdas
Vi har också bestämt oss för att ha en glasmosaikvägg från Centro i det stora badrummet (kortväggen mot dressingrummet), visar bild på den nedan.

BM Grey glasmosaik

Hoppas verkligen att det blir bra, det är ju så otroligt svårt att föreställa sig hur det blir i verkligheten.

Här är bild på vårt golv i entrén, Ardesia blue. Hittar ingen bild på vår klinker (Arena nero) till badrummen...

Det är faktiskt snyggare i verkligheten än vad det är på den här bilden...

Skönt att ha valt något så petigt som fogfärg, det är ju inte sådant man funderar på i första taget. Det är runt vecka 17 vi ska vara klara med alla val som har med golv och väggar att göra, men innan dess kommer vi att vara borta nästan 2 veckor (åker såväl till norrbotten som till Sälen), så det var rätt skönt att få det klart redan nu...

Inga kommentarer: