lördag 18 april 2009

Byggmöte

I veckan hade vi alltså byggmöte i huset. Vi träffade snickaren, elektrikern, vvs-killen och vår byggledare. Plattsättaren hade åkt till Malaga, så vi får ta ett särskilt möte med honom om ett par veckor. Tanken med träffen var att gå igenom särskilda önskemål vad gäller el, tv, data med elektrikern, önskemål kring handfat, toalettstolar, badkar med vvs-killen och eventuellt andra önskemål vad gäller väggar eller isolering med snickaren.

Det mesta hade vi förstås gått igenom tidigare, antingen vid slutliga beställningen eller vid byggstartsmötet med byggledaren, men det fanns vissa saker som behövde diskuteras och noteras på plats.

Med vvs-killen konstaterade vi mest att vi ville ha toalettstolen på en höjd av 45 cm (till övre kant), inga utanpåliggande rör till tvättställen, vattenutkastaren dras från köket samt badkarsblandarens placering i badrummet.

Med elektrikern gick vi igenom så att han hade samma noteringar om el-/tv-/datauttagens placering som de vi hade markerat i våra ritningar. Placeringarna har vi tidigare endast meddelat till byggledaren som i sin tur meddelat elektrikern och i sådana situationer är det lätt att något går fel. Så även denna gång, även om det bara var en liten miss som gjorts. Dessutom bestämde vi oss för var vi eventuellt ska ha infällda spottar i taket. Vi har efterfrågat kalkyl på detta länge, men utan att få det. Och ja, man kan väl inte säga annat än att det blev dyrt. Vi har (preliminärt) bestämt oss för spottar i hallen (6 st), i gästwc:n (4 st), köket (8 st) och badrummet (8 st). Kalaset, inklusive 5 dimrar och några extra eluttag, kommer gå på dryga 47 000 kr. Inom kort (helst i helgen) måste vi bestämma oss för spottarnas vara eller icke-vara, eftersom elektrikern kommer jobba i huset under de närmsta veckorna.

Eftersom vi pratar med snickaren titt som tätt hade vi inget särskilt att ta upp med honom, utan sådant tar vi löpande.

Nu släpper vi alla tankar på våren och försöker hänga oss kvar vid vintern lite till och åker till vår stuga i Sälen...

1 kommentar:

Cathrine sa...

Verkligen jättekul att se hur huset sakta förändras. Förstår om ni är där ofta och kikar... Ha det så bra uppe i fjällen! MVH Cathrine