tisdag 7 oktober 2008

Lösning?

Hemkomna från mötet med Täby kommun. Upplösningen blir inte fullt så dramatisk ändå. Med lite god vilja och trevligt samtal verkar det mesta få en ganska bra lösning ändå.

Huset vrids med kortsida mot egenskapsgränsen/vägen, vilket innebär att vi får rita om planritningen så att bland annat entrén flyttas till kortsidan. Med några snitsiga tag med pennan trollas de för höga taken bort och blir faktiskt samtidigt mer estetiskt tilltalande. Nya bilder på planritningen kommer senare.

Nackdelen att huset kommer nära vägen uppvägs av att sällskapsdelarna i huset vetter mot trädgården istället för som tidigare mot vägen. Kanske inte så illa trots allt!

Måtte alla nya snitsiga lösningar vi snickrat och trollat fram blidka damerna och herrarna till politiker i nämnden så att vi snabbt kan lägga detta (första) bakslag bakom oss och på allvar ta oss an att bygga ett hus!

2 kommentarer:

Papaya sa...

Hej!
Vad kul att ni bloggar här och få följa erat husbygge. Ni har en häftig men som sagt ganska jobbig resa framför er.
Vi har också byggt via Myresjöhus i Täby kyrkby, så vi blir nästan grannar, finns under bloggen Lundquist.
Lycka till!
Camilla m familj

Joakim och Maria sa...

Hej!
Å, vad roligt med en "granne"! Och roligt att ni kommit så pass långt så att ni har flyttat in! Vi ser verkligen fram emot den dagen.

Misstänker att ni har mycket bra idéer och tankar om olika problem och lösningar som man kan stöta på under resans gång. Har ni några goda tips till oss som har en lång väg kvar så tar vi gärna mot allehanda tips och varningar!

Hälsningar,
//Joakim & Maria