fredag 10 oktober 2008

Möte hos Whyte o Lilja

Har i veckan varit på möte med Emelie från Whyte & Liljas inredningsbyrå för att diskutera kakel och klinker, tapeter och målning.

Vi var möjligen något oförberedda på att vi nästintill skulle bestämma allt på plats. Vi hade förstått på vår säljare att det inte är viktigt nu inför den slutliga beställningen, utan att det kan vi fundera på senare. Som tur var hade jag varit och tittat en del på tapeter ute i tapetdjungeln (för det är verkligen en djungel!), så att jag hade hyfsat koll på vad som fanns i de lägre prisklasserna. Så med det i bagaget gick den biten betydligt snabbare än den hade gjort annars. Jag kunde visa Joakim på plats vilka tapeter jag tyckte var snygga och han kunde då välja bland detta begränsade urval (och inga andra, hehe...).

Kakel och klinker hade vi varit och tittat ett par gånger på Fredells byggvaruhus och visste ungefär vad vi ville ha, så det var något enklare, även om det också var svårt. Problemet är att man endast kan välja kakel hos vissa leverantörer, då garantin bara gäller dessa kakel. Vill man ha kakel/klinker från någon annan leverantör kanske de sätter upp det, men om något händer (det spricker el dyl) får man själv stå för kostnaden att göra om allt och det vågar i alla fall inte vi ta på oss. Detta gör att priset blir något högre än man skulle kunna få det för och man går miste om olika rabatter som kan finnas på marknaden.

Vi var trots allt jättenöjda med vårt möte och vi tyckte Emelie fick fram bra lösningar som stämde bra överens med våra önskemål om färgsättning. Vi har inte bestämt oss för allt än, men har kommit en bra bit på väg. I veckan har jag dessutom varit på Kakelspecialisten och nu i helgen ska vi åka till Centro för att fortsätta jakten på att få den - förhoppningsvis inte omöjliga kombinationen - snyggaste och billigaste (!) kaklet och klinkers. Wish us luck!

Inga kommentarer: