måndag 19 januari 2009

Sprängsten

Nu börjar arbetena på tomten att ta fart: Det är färdigsprängt – ca 130 kubikmeter berg har sprängts – och all sprängsten har antingen forslats bort (och sålts som fyllnadsmassor på annat håll) eller kommer användas för att fylla ut håligheter på vår mark. Vi kommer att behöva ett antal lass med fyllnadsmassor (jord/lera) men det blir nog en begränsad mängd – kanske 3 – 4 lastbilslass.


Tomten just nu... Nu är det inte längre lätt att se var någonstans som huset kommer att ligga. De är bara vass sprängsten över allt.



Kantigt...



Sten...


På trädet på bilden har det sprayats olika koder som visar vilken höjd som bland annt vårt garagegolv kommer att ligga på (de mittersta krumilurerna som syftar mot en spik inslaget i trädet). Vår tomt ligger till höger om trädet.


Det känns roligt att det äntligen börjar ta konkret form också och att processen inte enbart består av möten och ritningar. Roligast tror jag Alvin ändå hade. Vi höll inte på att komma därifrån eftersom han först var tvungen att se när grävmaskinen lastade alla sprängmattor på lastbilen och sen också måste stanna för att se när lastbilen skulle åka och slutligen MÅSTE han stanna å se när grävmaskinen åter börjar gräva igen!



Alvin följer i grävmaskinens spår...




Skopan och sprängmattorna inspekteras.

Inga kommentarer: