måndag 4 maj 2009

3 veckor senare...

Så här vet jag inte riktigt var jag ska börja bloggeriet… Det har hänt så mycket på sistone - ja, kanske inte så mycket med huset, men i övrigt i livet - så det får nog bli flera blogginlägg under några dagar (eller veckor med vår senaste bloggningsfrekvens)…

”Våga vägra våren” var vårt motto när vi för ett par veckor sen lämnade ett soligt Stockholm och åkte upp till vår stuga i Sälen för att njuta av friden, vädret och skidåkningen. Ja, skidåkning blev det kanske lite si så där med, men vad annat kan man förvänta sig med två små barn att ta hand om?! En som just lärt sig gå, men som fortfarande tycker det är lite för jobbigt att gå i snö, en annan som skulle lära sig åka skidor och behövde rätt mycket hjälp med det… Trots detta lyckades vi få ett par förmiddagar var för skidåkning på egen hand och dessutom få några åk då och då under övriga dagar, så vi känner oss riktigt nöjda ändå!

Vädret var helt underbart de sista dagarna! Sol, snö och massor av plusgrader. Det kändes nästan sjukt att de sista dagarna under veckan åka skidor i långkalsonger och täckbyxor när det var nästintill sommarvärme. Termometern visade 18 grader i skuggan sista dagen vilket förstås gjorde backarna riktig moddiga.

Alvin, som endast stått på skidor 2 gånger tidigare, var till en början försiktigt positiv, han tyckte nog bäst om att fika eller leka i stugan. Veckan avslutade han dock med att åka upp med den stora korgliften till toppen av Hundfjället och åka skidor hela vägen ner.

Bilder från vår skidvecka kommer imorgon… :-)

Inga kommentarer: