torsdag 12 mars 2009

1 vecka kvar

Om 1 vecka kommer vårt hus!

Tidigt i ottan nästa torsdag kommer alltså vårt hus på någon form av trailer att levereras till vår blivande adress. Gissa om vi kommer vara där?! Det är ju inte var dag som man har möjligheten att se ett hus - och ännu mindre sitt eget - packas upp och sättas ihop. Så lite (mera) grus i ögonen får man väl stå ut med.

Som vanligt finns det alltid något litet orosmoln på himlen. Det är ju inte så att det här med att bygga hus följer en rak och tydlig väg och solen alltid skiner och allt går smärtfritt utan minsta lilla gupp på vägen eller moln på himlen. Denna gång är det frågan om lastbilen/trailern som vårat hus levereras på hela vägen från Småland kommer in på vår väg. Den behöver nämligen en svängradie på 24 meter för att den ska kunna svänga in på vår gata och det är inte säkert att går. Nähä. Har vi alltså köpt ett hus för alldeles för mycket pengar för att inte kunna få det levererat? Hmmm...

Vår byggledare råder oss att boka en "omlastningsbil" som klarar kurvan ifall inte den förbokade trailern kommer in på vår gata. Om det sedan visar sig att trailern kommer in behöver vi bara betala 4 500 kronor för att omlastningsbilen körde ut till oss och sedan fick vända hem igen då den inte behövdes. Behövs den däremot får vi betala det facila priset 10 000 kronor.

Vi ställer då frågan om vi/Myresjöhus inte kan boka en omlastningsbil som klarar att komma in på vår väg på en gång. Men nej, det går inte. Det finns uppenbarligen bara 3 sådana bilar i Sverige och de kan man bara försöka boka, och endast ett par dagar innan man behöver den kan man få veta om de bestämt sig för att ta "vår körning" eller någon annan. Det är så stor efterfrågan på deras tjänster så de kan välja och vraka bland desperata kunder. Ett riktigt monopolbeteende!

Så i början av nästa vecka får vi alltså veta om vi kan få en trailer som tar sig in på vår gata med säkerhet. Om inte så får vi stå där i ottan med omlastningsbilen och på något sjukt sätt hoppas på att vi inte behöver den och då endast behöver betala 4 500 kr för att den körde dit.

Hur som helst ska det bli helt underbart att få se vårt alldeles egna hus, det blir så mycket verkligare då. Samtidigt kommer det säkert kännas frustrerande att inte få flytta in förrän om nästan ett halvår... Men men, nu är våren snart här (även om det inte riktigt känns så med tanke på all snö som kommit den senaste tiden) och då brukar det ju kännas som om tiden går lite fortare...

Inga kommentarer: