torsdag 19 mars 2009

Första bilder på vårt hus!!

Klockan är 07.03 när vi förväntansfulla kommer in på vår gata och märker att det är helt fullt där och att det pågår en massa aktivitet. Vi kommer inte ens in med bilen...

Det visar sig sen att våra blivande grannar mitt emot oss har fått sitt hus (Sjödalshus) levererat igår och att de fortfarande jobbar på med att sätta upp huset. Av alla dagar denna vecka, denna månad och denna vår är det väl typiskt att båda våra hus kommer samtidigt och det därmed blir en enorm trängsel om utrymmet!?

Nåja, det hela visar sig trots allt fungera rätt bra. Det märks att chaufförerna av de långa trailarna är vana och har kört på trånga ställen tidigare.


Vårt hus och tomt är till höger i bild och Sjödalshuset sätts upp till vänster.


Alvin inspekterar när lyftkranen jobbar. Här är kortsidan (entré och gästrum) på vägg att monteras.



Kortsideväggen sätts på plats.


Precision krävs.


Den ena väggen längs huset lång- och framsida sätts upp. Det lilla fönstret kommer att vara i gästwc:n, väggen till höger hör till entrén och där kommer en skjutdörrsgarderob att vara.


Glad och tämligen pigg Joakim med tanke på uret. Tyra är fundersam.


Väggen med vardagsrummets fönster sätts på plats. Denna del vetter ut mot den blivande trädgården (som just nu består av snö, sten och lera).


I fyra sådana här trailers kom alla väggar och takstolar till huset och garaget.


Tyra börjar tycka att det inte är så kul längre. Kallt och blåsigt var det också.


Lyftkranen med vilken alla väggar lyfts med.


Den stora trailern hade inte mer än 1-2 cm tillgodo när den skulle passera Sjödalshus-trailern.


Vårt hus - toodiloo...


Här packas takstolarna till huset upp från en av de fyra trailarna. Allt läggs så länge på garageplattan.


Kortsida där stort fönster + balkongdörr är i köket och de små fönstren vid matplatsen. De stora fönstren på övervåningen kommer vara i Alvins rum och de små i Tyras.


Nu är alla väggar på botten- och övervåning uppsatta.
De stora fönstren på bottenvåningen till vänster hör till matplatsen, på övervåningen till Tyras rum. De stora fönstren mer till höger blir vardagsrum (bottenvåning) respektive allrum (övervåning). De stora fönstren längs till höger på övervåningen hör till vårt sovrum.



Den ena gavelns högsta del (eller vad man nu säger?!) är också på plats.
Och här fick vi ge oss iväg igen, Tyra tyckte inte alls att det var kul längre...
Imorgon kommer de sätta upp garaget, så det blir till att ta ytterligare en tur till huset då, åtminstone för 3 av familjemedlemmarna. Den försörjande mamman får gå till jobbet istället...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, visst är det spännande när väggarna kommer och man äntligen börjar ana hur det kommer att se ut?! Vårt Myresjöhus kom den 5 mars, och nästa vecka kommer det att vara tätt så att värmen kan slås på och arbetet inhomhus påbörjas. Det händer nya, spännade saker varje dag nu!

Joakim och Maria sa...

Ja, det är så grymt spännande! Riktigt häftigt att se huset växa fram på detta sätt! Ser fram emot fortsättningen också, både vad gäller vårt husbygge, men också ert. :-)