fredag 20 mars 2009

I takt med huset kommer räkningarna...

Idag sattes resten av vårt hus (taket) och garaget upp. Joakim och barnen var där och inspekterade en stund, medan jag slet för brödfödan. Haha, riktigt så illa är det ju inte, men jobba behöver vi verkligen göra, för i takt med att huset sätts på plats är det också nu som räkningarna börjar komma och det börjar kosta att bygga hus...

I förra veckan damp en räkning ner på drygt en halv miljon kronor och idag kom då nästa faktura på nästan 3 gånger så mycket - ja, det är svindlande många siffor på fakturorna. Detta är den absolut största summa vi kommer att betala på en gång, det är nämligen så att 55 % av huskostnaden ska betalas nu, dvs. inom 10 dagar. Sen är det bara "småpotatis" kvar... ;-)

Nya bilder läggs ut imorgon - så: Håll ut!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Har precis hittat er blogg och kommer nu följa den med stort intresse. Vi (jag och min man) ska också bygga ett Oktav hus och är precis i startgropen med att bestämma tillval och ändringar av huset. Känns som om vi har LÅNGT kvar till inflytt men ser fram emot resan dit. Kanske frågar om tips och råd framöver... hoppas det är ok! :-)

Joakim och Maria sa...

Hej!
Vad kul att ni har valt ett Oktavhus! Ni kommer bli såå nöjda! ;-)

Det är förstås en lång resa, men det tror jag det är värt. Vi är ju inte heller framme än... Självklart är ni välkomna att höra av er med vilka frågor som helst!

Anonym sa...

Är så avundsjuk att ni har ert hus på plats omän långt kvar tills inflytt. Ser att det är ett till Oktavhus på samma gata? Synd att det inte finns några Oktavhus i närheten så man kan få en ide om hur de ser ut "in real life" - man är rätt så vågad att köpa ett hus som man inte ens sett. Men jag tror inte vi blir besvikna! :-) Vad har ni valt för färg på fasaden? Ha en fortsatt trevlig helg, mvh Cathrine

Anonym sa...

Eftersom vi är nyfikna filurer så åkte vi förbi och kikade på ert hus idag och det såg jättefint ut!!! Så spännande! :) Kram från oss

Joakim och Maria sa...

Cathrine: Ja, lite galen är man kanske som köper ett hus man inte sett. Vi hade turen att i åka och titta på ett Oktavhus i Vallentuna hos en jättetrevlig familj, vilket var otroligt mycket värt! Förvisso var det efter att vi bestämt oss för att slå till, men innan vi gjort alla val.

Om ni vill så är ni varmt välkomna att komma till Stockholm (Täby) för att kolla hur vårt hus ser ut så här långt och få en del tips och idéer kanske!? Vi kan möta upp er vid tomten någon helg ifall ni känner för det. Hör av er i så fall! :-)

Helena: kul att ni varit ute och tittat, vi tog en sväng till igår... (Nyhetens behag kanske...)