måndag 2 mars 2009

Grundlagt

Grunden är lagd. Faktum är att arbetet med grunden har gått snabbare än vi förväntat oss - återigen ett plus i kanten för Mickes Gräv - och de överaskade med ett telefonsamtal en vecka tidigare om att gjutningen av grunden redan skulle göras. Nu saknas bara huset som kommer att levereras någon gång under vecka 12. Om allt går som det ska förstås.


En gjuten hörna av vardagsrummet.


Murartofflor! Pippi satte skurborstar på fötterna när hon skulle skura golvet och det verkar som den idén spritt sig till murarskrået som skrinnar runt i betongen med murartofflor på fötterna. Vilken syn för ögat det skulle vara!

Alvin har inte riktigt tagit till sig alla framsteg som görs på tomten utan tycker egentligen det ser likadant ut varje gång vi är där: Lera, grus och sten. Frusen lera, grus och sten. Frusen lera, grus och sten täckt med snö. Det är väl inget speciellt med olika former av lera, grus, sten och rötter? Roligare är då allt som händer runt om kring husbygget och speciellt om det också involverar en eller annan grävmaskin eller lastbil. Denna dag handlade vardagsdramatiken om en lastbil som backat ner mot ett nybyggt hus i ishalkan och som inte kunde ta sig därifrån utan att glida in i huset. Hjälp kom med bärgningsbilen som också föll offer för den förädiska såphalkan och som till slut inte fann någon annan utväg än att vinscha sig och lastbilen upp för den lilla isiga sluttningen. 30 minuter senare frös vi alla om tårna och Alvin tillät oss att få sätta oss i bilen och åka hem.


Alvin och bärgar'n.

Inga kommentarer: